Σε ποιές περιπτώσεις οι αμοιβή ενος τοπογραφικού πρέπει να περνάει μέσω του ΤΕΕ. Δηλαδή να υπολογίζεται μέσω του συστήματος του ΤΕΕ, να πληρωθεί στην Εθνική και να εισπράτει ο μηχανικός την ελάχιστη μοιβη π.χ.?
(Μη μου απαντήσει κανείς σε όλες γιατι η ελάχιστη ειναι 1500e για τοπογραφικο 200μ2..)
Είδικά όταν κάνεις ένα τοπογραφικό σχέδιο για φωτοβολταϊκά αλλά την άδεια μικρής κλίμακας τη βγάζει άλλος πρέπει να υπολογίσεις την αμοιβή ή απλά συμφωνείς με τον πελάτη τιμή και δίνεις μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών?
Σελίδα 1 απο 1
Αμοιβές τοπογραφικών ποτε πρεπει να περνανε μεσω του ΤΕΕ
#2 Επισκέπτης_ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ_*
Δημοσιεύθηκε 21 Δεκέμβριος 2010 - 11:27 πμ
Level, στις 16 Δεκέμβριος 2010 - 03:19 μμ, είπε:
Σε ποιές περιπτώσεις οι αμοιβή ενος τοπογραφικού πρέπει να περνάει μέσω του ΤΕΕ. Δηλαδή να υπολογίζεται μέσω του συστήματος του ΤΕΕ, να πληρωθεί στην Εθνική και να εισπράτει ο μηχανικός την ελάχιστη μοιβη π.χ.?
(Μη μου απαντήσει κανείς σε όλες γιατι η ελάχιστη ειναι 1500e για τοπογραφικο 200μ2..)
Είδικά όταν κάνεις ένα τοπογραφικό σχέδιο για φωτοβολταϊκά αλλά την άδεια μικρής κλίμακας τη βγάζει άλλος πρέπει να υπολογίσεις την αμοιβή ή απλά συμφωνείς με τον πελάτη τιμή και δίνεις μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών?
Λυπάμαι που θα σε στεναχωρήσω συνάδελφε αλλά σύμφωνα με το ΒΔ 30/31-5-1956 ο υπολογισμός των ελαχίστων ορίων αμοιβών των Μηχανικών γίνεται από το ΤΕΕ όπως και η είσπραξη της αμοιβής. Αυτό εφαρμόζεται πρακτικά όπου το ζητούν οι Κρατικές Υπηρεσίες, ενώ στις άλλες περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι νόμιμη η διαδικασία αυτή.