Σύνδεση Εγγραφή Βοήθεια

Κοινότητα Μηχανικών: σε νεόδμητο κτήριο τουριστικής περιοχής Λουτρακίου, Τσουνιά αντί υδρορροών - Κοινότητα Μηχανικών

Jump to content

Σελίδα 1 απο 1

σε νεόδμητο κτήριο τουριστικής περιοχής Λουτρακίου, Τσουνιά αντί υδρορροών σε νεόδμητο κτήριο τουριστικής περιοχής Λουτρακίου, Τσουνιά αντί υδρορ

#1 User is offline   jbi Icon

  • *
  • Pip
  • Ομάδα: Μέλος
  • Δημοσιεύσεις: 1
  • Μέλος από: 21-Αύγουστος 14

Δημοσιεύθηκε 23 Αύγουστος 2014 - 09:37 μμ

Αναζητώντας να αγοράσω σπίτι στο Λουτράκι Κορινθίας γύρισα με το αυτοκίνητο μου και την μεσίτρια της περιοχής όλη την πόλη. Με έκπληξη αντίκρισα το κακόγουστο κτήριο που κατασκευάζει ο συνάδελφος αρχιτέκτων μηχανικός κ. Φόρτης Αθανάσιος από το Λουτράκι. Τοποθέτησε σε σύγχρονο κτήριο αντί για υδρορροές, τσουνιά μήκους 60 εκατοστών και διαμέτρου 6 χιλιοστών. Τα τσουνιά είναι επί προσόψεως του κτηρίου, καθώς και στα σύνορα με τον γείτονα του, ώστε η κακογουστιά να προβάλλεται σε υπέρτατο βαθμό. Ακόμη και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά τα παμπάλαια σπίτια με κεραμοσκεπές έχουν ρεύτες και υδρορροές, ώστε να μην ενοχλούνται οι ένοικοι και οι περαστικοί από τα νερά της βροχής ή του σφουγγαρίσματος των μπαλκονιών. Ο αρχιτέκτων κ. Φόρτης Αθανάσιος που όπως έμαθα προβάλει τον εαυτό του σαν τον «Καλατράβα του Λουτρακίου», εκπλήσσομαι πώς σχεδίασε το κτήριο αυτό με πολλά και προκλητικά μακριά και χονδρά τσουνιά, που προκαλούν στον κάθε περαστικό, ευνόητους πονηρούς συνειρμούς.
Επιπλέον, στο Λουτράκι Κορινθίας τα κτήρια που κτίζονται λαμβάνουν και την έγκριση αρχιτεκτονικών επιτροπών της Πολεοδομίας Λουτρακίου. Αναρωτιέμαι πώς η αρχιτεκτονική επιτροπή της Πολεοδομίας Λουτρακίου ενέκρινε τα τσουνιά, αντί των υδρορροών; Και μάλιστα πώς εγκρίθηκε επί των ημερών των υποτιθέμενων «αυστηρών» πολεοδόμων Μάνου Μαυρογόνατου, Αντώνη Λυμπέρη και Δημήτρη Μακρίδη; Καλά ο μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης μπορεί ήθελε να τοποθετήσει τσουνιά 60 εκατοστών μήκους, πώς όμως η αρχιτεκτονική επιτροπή το ενέκρινε να υπάρχουν το 2013 σε τουριστική περιοχή και μάλιστα σε Λουτρόπολη, κτήρια με δομικά στοιχεία με έντονα σεξουαλικά υπονοούμενα; Ο ιδιοκτήτης από την άλλη πλευρά πώς το δέχθηκε να αποκτήσει ένα τέτοιο κτήριο, με τσουνιά; Δεν ντρέπεται ; Ντροπιάζεται το επάγγελμά μας, του μηχανικού.
Η μεσίτρια έδωσε την δική της εξήγηση. Το Λουτράκι μου είπε φημίζεται για τα «καμάκια» του, και προφανώς οι μηχανικοί του θέλουν να προβάλουν αυτή την φήμη του, με έμμεσο τρόπο και με δομικά στοιχεία που έχουν έντονα σεξουαλικά υπονοούμενα, δηλαδή με τα μακριά και χονδρά τσουνιά.
Άντε τώρα η Ελλάδα να πάει μπροστά με τέτοιους μηχανικούς, τέτοιους ιδιοκτήτες και τέτοιες αρχιτεκτονικές επιτροπές.

Συνημμένες Φωτογραφίες

  • Attached Image

0

Σελίδα 1 απο 1


17 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα
0 μέλη, 17 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες